Bestuur en Medewerkers

 

Het bestuur van Jajasan-Alphen bestaat uit:

De heer ir. I.P. (Tjak) Reawaruw

Mevrouw N.S.C. (Nadine) Amanupunnjo

De heer E.J.G. (Estafano) van Aanholt (Bc.)

Mevrouw E. (Emma) Talahaturuson

Mevrouw E.J.M. (Esmeralda) Salamony (Bc.).

 

De heer ir. I.P. (Tjak) Reawaruw, voorzitter

Hij is in 1947 in Indonesië geboren. Heeft ruime ervaring in welzijnswerk / samenlevingsopbouw in de breedste zin van het woord, zowel in ontwikkelingslanden als in Nederland. Hij werkte afwisselend als onderzoeker, docent, consultant, professional en vrijwilliger in tal van projecten. Deze hadden te maken met: gemeenschapsontwikkeling, zelforganisatie, cliëntparticipatie, onderwijsondersteuning, educatie, empowerment, evaluatieonderzoek, actieonderzoek, methodiekontwikkeling, netwerkvorming, training, projectontwikkeling/financiering.

Tussen 1979 en 1990 was hij voorzitter, eerst van de renovatiecommissie van de Molukse wijk in Alphen aan den Rijn en daarna van de plaatselijke Dewan Maluku Jajasan Kaju Putih, bestaande uit de Molukse Raad en de welzijnsstichting Kaju Putih. Tien jaar was hij eindredacteur van “Berita Tifa”, het stichtingsblad van Kaju Putih.Voor zijn pensionering in 2007 was hij plaatsvervangend directeur van Stichting Welzijn (nu: Participe) te Alphen aan den Rijn. Sinds 2009 is hij actief als vrijwilliger bij Participe als lid van de Denktank, Klankbordgroep Vrijwilligers en voorzitter van de externe Klachtencommissie.

 

Mevrouw N.S.C. (Nadine) Amanupunnjo, secretaris

Is van Molukse afkomst, geboren in 1977 en nog steeds woonachtig te Alphen aan den Rijn. Ruim 12,5 jaar is zij werkzaam als Medisch Analiste in een Klinisch Chemisch Laboratorium van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Zij heeft altijd een binding gehad met de Molukse wijk in Alphen aan den Rijn.

Sinds 1997 is zij actief als vrijwilliger voor de Stichting Kaju Putih, waarbij zij zich voornamelijk heeft gericht op de derde generatie Molukse jongeren in Alphen aan den Rijn. Haar betrokkenheid varieerde van het organiseren van bepaalde activiteiten tot het werven van vrijwilligers voor een nieuw stichtingsbestuur. Ook heeft zij haar bijdrage geleverd aan het boek “PortretPortret, Jongeren op de Molukken en in Nederland”. In 2010 heeft zij samen met vijf andere initiatiefnemers, genaamd werkgroep Meneruskan van Stichting Kaju Putih, het feest rondom het 45 jaar bestaan van de Molukse wijk Alphen aan den Rijn georganiseerd.

 

De heer E.J.G (Estafano) van Aanholt (Bc.), penningmeester

Geboren in 1983. Diploma Commerciële Economie behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij ontwikkelt zich als ondernemer met ambitie. Heeft ruime ervaring in Sales, met een interessant netwerk. Zijn ervaring strekt zich uit tot: telefonische acquisitie in call centres en Account Manager in de zakelijke markt, onder andere voor het detacheren van ICT professionals binnen de support omgeving en bij Life After Football (LAF). Daar groeide hij door naar de functie van Sales Manager, waar hij nieuwe concepten bedacht en uitwerkte, zoals LAF magazine, LAF Lifestyle Fair, LAF in business, LAF TV en LAF Online.

Bij LAF begeleidde hij ook directe collega’s. Thans is hij werkzaam als Blackberry Trainer, waarbij hij sales trainingen geeft en is daarnaast zelfstandig ondernemer met Status Pro, gericht op personeelsbemiddeling.Als vrijwilliger zette hij zich in het verleden in voor Stichting Kaju Putih, waar hij in diverse werkgroepen activiteiten organiseerde voor de Molukse gemeenschap in Alphen aan den Rijn. Ook ondersteunde hij het bestuur bij de werving van een nieuw bestuur.

 

Mevrouw E. (Emma) Talahaturuson, lid

Zij is  in 1948 in Indonesië geboren.Na het behalen van haar MULO diploma, deed zijn op kantoor werkervaring op bij verschillende bedrijven. Thans werkt zij bij Avery Dennison.Ze volgde een balletopleiding en een dansopleiding in Moluks foklore bij een Indonesische docente, die samenwerkte met het Nederlandse Volksdans Instituut. Dit resulteerde – in opdracht van het Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur – in de organisatie van een aantal dansvoorstellingen, ook in samenwerking met het Nederlandse Volksdans Instituut.Verder deed zij ervaring op als vrijwilliger bij Stichting Capitan Jonker (nu: Stichting Kaju Putih) o.a. als dansdocente zowel in modern ballet als in Moluks foklore aan kinderen en volwassenen.

Bij het 40-jarig jubileum van de Molukse wijk  in 2005 werd een dansvoorstelling gegeven in het Parktheater in Alphen aan den Rijn.Haar laatste werkervaring als vrijwilliger is acht jaar lidmaatschap van het stichtingsbestuur van Kaju Putih geweest. Dit werd afgesloten met het verkrijgen van gemeentelijke instemming voor plaatsing van een nieuw multifunctioneel gebouw op de plek van het voormalige stichtingsgebouw van Kaju Putih. Naar verwacht zal dit over 3 jaar zijn gerealiseerd.

 

Mevrouw E.J.M (Esmeralda) Salamony (Bc.), lid

Is in 1982 geboren en na haar afstuderen begonnen bij JCDecaux Nederland BV waar zij is doorgegroeid tot P&O Adviseur. In deze functie is zij medeverantwoordelijk voor het gehele personeelsbeleid van de organisatie.Op haar 18e is zij begonnen met vrijwilligerswerk binnen de Molukse gemeenschap. Zo heeft zij meegedaan aan projecten speciaal gericht op Molukse jongeren. Ook was zij lid van werkgroep Meneruskan en heeft ze met deze werkgroep activiteiten georganiseerd zoals het feest 45 jaar bestaan Molukse wijk te Alphen aan den Rijn. In 2004 heeft zij voor haar opleiding HBO Personeel & Arbeid haar afstudeerscriptie geschreven: “De positie van Molukkers op de arbeidsmarkt.”