Gemeenschappelijke vergadering a.s. vrijdag 4 september om 19.30 uur

Wegens omstandigheden hebben wij u helaas niet eerder op de hoogte kunnen brengen over onze activiteiten. Ondanks dat het vrij kortdag is, hechten wij er enorm veel waarde aan om onze gemeenschap te informeren omtrent het programma op donderdag 17 september.

Op vrijdag 4 september om 19.30 uur vindt er een gemeenschappelijke vergadering plaats in de kerk Lachai-Roi met als doel u nader te informeren over het programma van donderdag 17 september. De informatiebrief vindt u op onze website en tijdens deze vergadering kunt u uw vragen/suggesties voorleggen aan het bestuur.

Uiteraard zullen wij ook van deze mogelijkheid gebruik maken om onze keuzes en standpunten nader toe te lichten.

Informatiebrief
Stichting Jajasan Alphen 1965 – 2015

Bijgaand ontvangt u van Stichting Jajasan Alphen 1965 – 2015 informatie over de lancering van het gedenkboek “Van Ambon Manisé naar de Bomenbuurt, 50 jaar Moluks erfgoed Alphen aan den Rijn” op donderdag 17 september 2015.
Wat gebeurt er op deze bijzondere dag?

Op donderdag 17 september 2015 wordt het gedenkboek “Van Ambon Manisé naar de Bomenbuurt, 50 jaar Moluks erfgoed Alphen aan den Rijn” uitgebracht. Met gepaste trots kunnen wij u meedelen dat het eerste exemplaar van het gedenkboek zal worden ontvangen door Hare Majesteit Koningin Máxima en een afgevaardigde van de eerste generatie Molukkers te Alphen aan den Rijn.

Het bestuur van Stichting Jajasan heeft in samenwerking met het Koninklijk Huis een programma gemaakt voor het gedeelte waar H.M. de koningin bij aanwezig is. Zie hieronder in grote lijnen het complete programma.
Het bestuur heeft de verschillende werkgroepen gevraagd te ondersteunen bij de uitvoering van het programma en alle voorbereidingen voor 17 september 2015.

Waar vindt het plaats?

In overleg met de drie kerken (GIM, GIM Semula en NGPMB mrt ’53) is er gekozen om deze bijzondere gebeurtenis te laten plaatsvinden in de kerk Lachai Roi. Het bestuur realiseert zich dat in de kerk het aantal zitplaatsen beperkt is. Het 50 jaar bestaan van de wijk en de kerk als haar kern, is voor het bestuur de belangrijkste motivatie om de kerk te kiezen als locatie.

Genodigden

Vanwege de komst van H.M. de Koningin en het beperkt aantal zitplaatsen in de kerk, zullen uitsluitend genodigden aanwezig zijn. Eén van de genodigden is de eerste generatie. Daarnaast zijn er gasten aanwezig die ondersteuning hebben gegeven aan het project, zowel als vrijwilliger van het eerste uur alsook organisaties waarmee wij samenwerkten. Verder zijn er organisaties aanwezig die het project financieel hebben gesteund. Ook de burgemeester van Alphen aan den Rijn mevrouw Liesbeth Spies zal aanwezig zijn. Alle genodigden ontvangen voor deze dag een persoonlijke uitnodiging.

Indien u geen persoonlijke uitnodiging heeft ontvangen, bent u uiteraard van harte welkom om de H.M. de Koningin rondom het kerkplein te ontvangen.

Afzetten omgeving

Op 17 september zal van 07:00 tot 12:00 uur de Dennenlaan en een gedeelte van de Goudenregenplantsoen en de Elzenstraat worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Wij verzoeken u vriendelijk hier rekening mee te houden.
Gemeenschappelijke vergadering
Op vrijdag 4 september om 19.30 uur vindt er een gemeenschappelijke vergadering plaats in de kerk Lachai-Roi met als doel u nader te informeren. Indien u naar aanleiding van deze informatiebrief nog vragen heeft, kunt u deze dan aan het bestuur voorleggen.

Vrijwilligers gevraagd

Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor 17 september! Mocht u beschikbaar zijn, dan kunt u zich aanmelden via nadine@jajasan-alphen.nl.

Programma 17 september 2015

07:30 uur Opening van de dag met een gebed in de kerk Lachai Roi

08:00 uur Protocol vlaghijsing

09:00 uur Aanvang genodigden in kerk Lachai Roi

10:00 uur Aankomst H.M. Koningin Máxima bij de kerk Lachai Roi

10:10 uur Aanvang ceremoniële dienst onder leiding van de kerken GIM, GIM Semula en NGPMB mrt ’53.

10:30 uur Vertoning van een film over de eerste generatie Molukkers in Alphen aan den Rijn

10: 35 uur Toespraak burgemeester van Alphen aan den Rijn, mevrouw drs. L.W.E. Spies

10:40 uur Toespraak voorzitter Stichting Jajasan Alphen 1965 – 2015, dhr. ir. I.P. Reawaruw

10:45 uur H.M. de Koningin en een afgevaardigde van de eerste generatie krijgen het eerste exemplaar van het gedenkboek aangeboden.

10:50 uur H.M. de Koningin ontmoet leden van de Molukse gemeenschap die een creatieve workshop volgen.

11:00 uur H.M. de Koningin ontmoet vertegenwoordigers van de verschillende generaties van de Molukse gemeenschap.

11:20 uur Afscheid H.M. de Koningin

12:00 uur Lunch in Stichting Kaju Putih

In Stichting Kaju Putih is er de gelegenheid om het gedenkboek te kopen.

15:00 uur Afsluiting door voorzitter Stichting Jajasan Alphen, dhr. I.P. Reawaruw
—————————-

Bestuur Stichting Jajasan Alphen 1965 – 2015
Tjak Reawaruw, Emma Talahaturuson, Nadine Amanupunnjo, Estafano van Aanholt,
Esmeralda Salamony