Kinderkrant brengt ode aan Molukse cultuur

Morgen krijgt de viering van het 50-jarig bestaan van de Alphense Molukse wijk extra gewicht door de komst van koningin Máxima. Zij ontvangt dan het speciale gedenkboek “Van Ambon Manise naar de Bomenbuurt”.

Acht leerlingen van basisschool Samen op Weg deden dit jaar mee aan het project van het Kinderverhalenbureau. Het project is ter ere van het 50-jarig bestaan van de Molukse wijk volledig gewijd aan de Molukse cultuur. De kinderen leren interviewen en maken verder kennis met deze cultuur tijdens het project.

kinderverhalenbureau

Het resultaat van het project , de Kinderkrant, wordt morgen uitgegeven. In deze krant zijn alle verhalen en foto’s van de kinderen gebundeld. De verhalen staan ook in het gedenkboek “Van Ambon Manise naar de Bomenbuurt”. Dit boek wordt morgen uitgereikt aan de koningin tijdens haar bezoek.

Refaya Matital (10) mag morgen voor de koningin zingen en Chenoa Hetharia (11) mag haar de bloemen overhandigen. De meiden zijn twee van de jonge auteurs van het Kinderverhalenbureau die aan de slag gingen met interviewen, fotograferen en schrijven over zaken als religie, Molukse keuken, klederdracht en muziek. Ook de tocht per boot naar Nederland kwam aan bod.
Voor initiatiefneemster en begeleidster Chavalee Sohilait (28) is het overbrengen van de Molukse cultuur en geschiedenis het belangrijkste. “Ook kinderen van niet Molukse afkomst zijn erg nieuwsgierig naar de cultuur en geschiedenis. Het brengt kinderen dichter bij elkaar,” aldus Sohilait.

Chavalee

Bron: AD