Mooie herinneringen aan de jaarmarkt in 1986!

Op donderdag 17 september komt het Gedenkboek “Van Ambon Manise naar de Bomenbuurt uit.” Hier in staan verhalen die door de mensen zelf zijn geschreven. Om u hiervan een indruk te geven, delen wij een verhaal van ondermeer Doivanee Lalopua en Daisy Dias over hun herinnering aan de jaarmarkt in 1986!

De foto’s die Doivanee naar heeft gestuurd zijn van de deelname aan de playbackshow van de jaarmarkt in 1986 als Janet Jackson & Friends, met het nummer; “What have you done for me lately”.

IMG-20150617-WA0008

Janet Jackson & Friends bestond uit Stanley Hattu, Matthias & Danjil Tuhumena, Marcel & Giovanni Burnama, Onny Tuhumena, Doivanee Lalopua, Diana Flora, Angela & Daisy Dias.
Als groep waren wij zeer toegewijd en vastberaden om een zo goed en strak mogelijk optreden te geven. Onderling overleg was goed en we oefenden waar en wanneer we als groep maar konden oefenen. Wanneer we in de Aarhof gingen oefenen, nam een van de jongens een cassetterecorder mee, deze sloten we aan op een stopcontact bij de plantenbak voor de HEMA. Oefenen in discotheek Maribaja was voor ons jonge meiden van 12-13 jaar stoer en een voorrecht, de jongens hadden geregeld dat wij daar mochten oefenen. Het oefenen gebeurde ook op straat, schoolplein. Soms zonder muziek, zelf zingen, tellen en neuriën.
Thuis hadden we de videoclip opgenomen om deze herhaaldelijk terug te kijken, terugspoelen en pauzeren. Alle bewegingen en pasjes moesten immers zo goed mogelijk nagedaan worden. Onze kleding was natuurlijk ook een punt van aandacht!

IMG-20150617-WA0006

Het harde werken werd beloond, we hadden de eerste prijs gewonnen! Het publiek was erg enthousiast en het commentaar van de juryleden was lovend. Als groep waren we erg uitgelaten en betekende de eerste plaats ook, naast een beker, dat we diezelfde avond ook moesten optreden!!! Dit was helemaal te gek en spannend aangezien een nederlandse band of artiest ook zou optreden plus de avond werd gepresenteerd door ook een bekende Nederlander. Voor ons hield in dat we die avond naast de Nederlandse groep Roberto Jacketti & de Scooters mochten optreden. En Sandra Reemer presenteerde de avondshow. Ons optreden in de avond was geweldig, veel familie en achterban uit de wijk kwamen ons supporten. Achter de schermen hebben we leuke foto’s met o.a. Sandra Reemer en Roberto Jacketti & de Scooters gemaakt. Die dag, de dagen- en lang na ons optreden, kregen wij ontzettend veel lovende, enthousiaste en leuke reacties op beide optredens. Zelfs nu nog wordt het genoemd. Al met al een zeer gedenkwaardige, leuke en rijke ervaring waar we nog steeds met veel plezier aan terugdenken.

Schermafbeelding 2015-07-27 om 10.27.34
Bijgesloten nog een foto met de beker die wij hadden gewonnen.
Achter: Doivanee Lalopua, Diana Flora & Dora Simaëla.
Voor: Giovanni Burnama (met beker :), Daisy Dias, Els Simaëla en Jaël Likumahua.